Kirándulás Matula bácsi földjén

Az Őrségi Nemzeti park után szombaton, augusztus 19-én a Balaton Felvidéki Nemzeti parkba, a Kis-Balatonhoz indult a Sárvári Kerékpár Egylet népes csapata, kiegészülve két természetet és kerékpározást kedvelő családdal.
Autókkal utaztunk Zalavárig, ahol a Kis-Balaton házban gyűjtöttünk hasznos tudnivalókat a térségről amit vasparipával készültünk meghódítani! Az irányt Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc útvonalon keresztül Zalakaros felé vettünk, ahol egy kellemes ebéd töltött fel energiával Bennünket a hátralévő útra!
Nem hagytuk ki a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot, ami elsősorban két legfiatalabb útitársunkat, Kristófot és  Eriket ejtette ámulatba, de mi felnőttek is izgatottan keresgéltük a dagonyázó bivalyok közt fel-fel bukkanó ürgéket. Balatonmagyaród felé tekertünk tovább az igencsak erőt próbáló szembe szélben, majd a Kányavári-szigeten  a fahídon szusszantunk picit, miközben az érintetlen természet csodáiban gyönyörködtünk!
Zsombékok, mocsár-rétek, kaszálók,láperdők és fűzliget mentén vezetett vissza 40 kilométeres utunk a kiindulási ponthoz, a zalavári Kis-Balaton házhoz.
Itt egy pohár frissítő mellett, kellemesen elfáradva egyetértettünk abban, hogy mindannyian többek lettünk a túra által nyújtott élményektől!
Külön köszönjük a Sárvár-Autó Kft, Takács József önzetlen támogatását, amellyel lehetővé tette, hogy kerékpárjaink egy részének szállítását térítésmentesen biztosíthattuk. 
A fényképeket Németh László a túra szervezője és Martos Gábor készítette.