Képes összefoglaló a „KERÉKPÁROS VÁROS” tematikus kerékpáros hétvégéről

17 órai kezdettel régi idők kerékpárjainak bemutatójával kezdetét vette a tematikus kerékpáros hétvége Sárváron, Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében. Vendégünk volt a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség.

18 órakor a Nádasdy-vár tornyának harmadik szintjén Sárvár kerékpáros múltját bemutató fotó- és relikvia kiállítás nyílt. A megnyitót követően a beküldött pályamunkák értékelése és a díjak kiosztása következett.
Aranyfokozatú elismerésben részesült Burka Zoltán.
Ezüstfokozatú elismerésben részesült Popella Tiborné.
Bronzfokozatú elismerésben részesült Nyul Lászlóné.
Családi különdíj elismerésben részesült Badicsné Tóth Ágnes.

Szombat délelőtt a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában kerékpáros készségfejlesztő gyakorlatok mellett ki lehetett próbálni, milyen érzés kijelölt útvonalat teljesíteni a “részeg szemüveg” viselésében. A délelőtt folyamán az Intersport ingyenes tavaszi kerékpárátvizsgálást és szervizt biztosított.

Simon Zoltán a Vas Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke tartott előadást az “Egyéni, közösségi és társadalmi előnyök és megoldások a kerékpározásban” témakörben a Nádasdy-vár, Házasságkötő termében. Az előadás anyaga itt letölthető »

Vasárnap 10 órakor kezdő Szentmise után Orbán István kanonok megáldott a Sárváriak kerékpárjait.

11:15-kor kicsivel több mint egy tucat kerékpáros útnak indul Rábapatyra. A Dr. Lupo udvarán közös kemencés ebéd várta a túra résztvevőit.

Sajtóvisszhang:
http://vaol.hu/
http://vaskarika.hu/

http://www.police.hu/

A rendezvényt támogatta a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.